donderdag 19 februari 2015

La Maison Victor – Mona VestOnlangs toen het nog wat kouder was, had ik de behoefte aan een lekker warm vest. Ondanks mijn gaskacheltje kan het soms toch nog behoorlijk kil aanvoelen in het atelier.


Ik wilde graag een vest dat niet te ingewikkeld is, niet te veel tijd kost om te maken en draagbaar is over mijn jurken. In plaats van het soms tijdrovende proces van zelf patronen maken besloot ik het Mona Vest uit de La Maison Victor te maken (een Belgisch blad met zelfmaakmode en zelfmaak accessoires voor de beginnende naaister). 

Als stof koos ik een breisel met een warme uitstraling, welke al een jaartje of twee op verwerking lag te wachten en ooit vanuit Alkmaar aan mijn collectie werd toegevoegd. 
Ik zou ik niet zijn, als ik natuurlijk niet alles heb gedaan zoals omschreven in de LMV. Zo wilde ik het vest niet voeren, dus heb ik de naden met een eigenwijs katoen biaisband afgewerkt.  Om te voorkomen dat het beleg te dik zou worden, heb ik het beleg van verstevigde voering geknipt. En deze na het afwerken met de hand aan de originele stof vastgemaakt. Net als de zoom overigens.
Tijdens de tussentijdse pas sessie werd ik al blij van het vestje en het uiteindelijk resultaat maakt mij zeer blij. Volgende keer zou ik slechts de mouw iets langer maken en klein beetje ruimte in de mouwkop toevoegen omdat ik naar voren gedraaide schouderknokken heb.


Oordeel zelf :-)

 


 

2 opmerkingen:

  1. Leuk!! Heb toevallig hetzelfde patroon vandaag gebruikt om bij mijn zomerjurk te dragen, toeval bestaat niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt helemaal Jos, toeval bestaat niet. Leuk te merken dat ik je heb kunnen inspireren. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie :)