donderdag 21 mei 2015

Herontdekking van een kledingstuk 1.0


Soms hangen er van die kledingstukken in je kast waar wat mee is! Niet per definitie een miskoop, maar misschien toch in een redelijke impuls aangekocht. Waarna je het vol enthousiasme aantrok in afwachting van de complimenten die helaas niet kwamen.


Dus probeer je het later nog een keer, al zij het minder zelfverzekerd en uiteindelijk hangt het in de kast. Best jammer want je zag er wel iets in op het moment van aankoop. Tijd dus om te onderzoeken waar het probleem zit?

Zo veranderde ik een trui al eens in een vest door hem door midden te knippen en van een beleg te voorzien. Werd een poncho een vest door er mouwen in te stikken en een gerende rok een rechte rok!!


Ik plaats het desbetreffende kledingstuk op een paspop in mijn eigen maten en ga zoeken naar wat beter staat. (Indien je geen paspop hebt, trek dan bijvoorbeeld zelf je kledingstuk aan en kijk samen met een vriendin naar verbeter mogelijkheden.)

Duidelijk hier en daar wat te veel ruimte ;)

In dit geval was het wel duidelijk dat de wijde modellen die het modebeeld momenteel overheersen niet echt in mijn voordeel werken.

Ik maakte de trui dus stukken smaller zodat hij aansluitend is geworden. Ik korte de mouwen in naar 3/4 mouwen en ik voegde nog een 'touch of bling' toe, maar overdrijf het niet! Eenvoudige ingrepen, maar een duidelijke verbetering.Wil je zelf ook eens een kledingstuk herontdekken?? Kom dan eens naar het Naaicafé van Any Dress, dan help ik je erbij :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie :)