maandag 15 februari 2016

Techniek 3: Het maken van een gulpsluiting

Net als de vraag "Hoe zet ik ik een blinde rits in?" wordt tijdens de naailessen ook regelmatig gevraagd "Hoe maak je een gulp sluiting". Dat ga ik jullie dus laten zien :).

Hieronder vindt je een stap voor stap omschrijving van de techniek die ik gebruik. Mocht jij een andere techniek gebruiken, geen probleem, deel hem met ons, want alle informatie te samen maakt een nog beter eindresultaat.

Benodigde delen voor het maken van een gulp sluiting. Broekspijp voor links en recht, los gulp deel. Aan welke kant het extra aangeknipte gulp deel zit is afhankelijk van het gegeven of het een dames of herensluiting betreft.

Vouw het losse gulp deel dubbel met de goede kant van de stof op elkaar, stik de onderzijde dicht en werk af.

Keer het losse gulp deel.

Stik met je ritsvoetje de rits op het midden van het losse gulp deel.

Ritsvoetje

Stik de kruisnaad tot 1,5 cm voorbij het aangeknipte gulp deel. Strijk de naden open en werk af.

Keer je werk om en plaats het losse gulp deel met rits onder de linker naad (damessluiting), zoals op de foto. En stik het losse gulp deel met het ritsvoetje vlak langs de rits aan de naad vast.

Vouw het aangeknipte gulp deel over de rits en speld deze vast voorbij het stiksel.

Vouw je werk om en speld het nog losse deel van de rits aan het aangeknipte gulp deel. Stik vervolgens met je ritsvoetje vast. LET OP: de rits alleen aan het gulp deel stikken!!

Na het vast stikken van de rits stikken we het aangeknipte gulp deel door met een sier stiksel zoals aangegeven door de spelden. (Breedte en vorm zijn hierin variabel)

En voila, je gulpsluiting is klaar.  

Heel veel succes met oefenen en laten jullie mij de resultaten zien met foto's via het opmerkingenveld??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie :)